Skip links

Биорезонансна терапия

БИОРЕЗОНАНСНА ТЕРАПИЯ – Форма на холистичната медицина

Биорезонансната терапия представлява алтернативен медицински метод, който е предназначен да служи за лечение на различни заболявания. Тя използва електромагнитните честотни модели за насърчаване самолечението.

Биорезонансната терапия предполага, че цялата материя излъчва вибрации, включително човешкото тяло. Ако тези вибрации са нарушени, има заболяване или дефицит. Това трябва да бъде отстранено с противодействащи вибрации. Ако контролните процеси са повлияни от смущаващи вибрации, причинени от вредни вещества, получаваме нарушена саморегулация и неизправности и като краен резултат нашето здраве може да бъде изложено на риск.

Развитие на биорезонансна терапия:

Биорезонансът се свързва с германския лекар и експерт по електро-акупунктура д-р Франк Морел и зет му Ерих Раше – електроинженер. Заедно те разработват мора терапията, която е доразвита през 80-те години от британския д-р Смит и кръстена Биорезонансна терапия. От 90-те години процедурата все повече се използва от алтернативни практикуващи терапевти.

Биорезонансът използва познанията за акупунктурна система на традиционната китайска медицина. Основната разлика в това е, че китайските лекари са разчитали на анатомичните си познания за точките в човешкото тяло, а биорезонансът точно определя позицията на точките с помощта на устойчивост на кожата. Развитието на тази резистентност по време на измерването дава на терапевта информация за естеството на проблем или дисбаланс при пациента.

Какво представлява биорезонансната терапия?

Биорезонансът е много нежен метод, при който вибрациите се използват индивидуално терапевтично. Предполага се, че всеки човек има свое вибрационно поле. Нарушенията в него могат да доведат до заболявания. Например, органите, тъканите и клетките се предполага, че комуникират  помежду си чрез вибрации, които поддържат клетките в равновесие в целия организъм. Ако енергичността на организма е извън равновесие поради неправилно хранене, стрес, вредни навици, замърсяване на околната среда, електросмог, геопатогенни зони, алергени, вируси и т.н., се задействат резонансни процеси – много преди да избухне заболяване или симптомите да станат видими. Тези смутени вибрации  преминават през електроди в биорезонансното устройство, където те се преработват от терапевта и се връщат в тялото, където действат върху клетките, особено тези на имунната система. Това следва също така да активира собствените регулаторни процеси на дадения орган.

Биорезонансната терапия трябва да бъде метод, който постига регулация в системите с правилните вибрационни модели и честоти. Терапия, която е предназначена за възстановяване на добре функционираща биологична комуникация между клетките на организма в тялото. Целта на Биорезонансната терапия е да се намалят или премахнат ефектите от стресовите фактори на средата и така да се намалят или елиминират свързаните с това симптоми и в същото време да се засилят физиологичните сили на организма.

Какви заболявания се терапевтират с биорезонансна терапия?

 1. Диагностика на алергии, непоносимости към околната среда, тестове за съвместимост на стоматологичен материал, непоносимост към храни.
 2. Психосоматични нарушения, вегетативна дисрегулация, нарушения на съня.
 3. Хронични заболявания (болка, синдром на умора, уязвимост от инфекции).
 4. Диагностика и лечение на органични дисфункции: нарушения и запушвания на регулаторни механизми, блокади.
 5. Детоксикация.
 6. Възпаления, остри и хронични, нарушения на заздравяването на рани, ревматизъм.
 7. Общи състояния на изтощение и слабост.
 8. Мигрена и главоболие.
 9. Невродермити.
 10. Рани.
 11. Зависимости.
 12. Метаболитни проблеми.
 13. Опорно-двигателни заболявания.

„Биком” Биорезонансната терапия има над 90% ефективност при терапията за отказване на цигарите.

Как работи биорезонансната терапия?

Пациентът седи или лежи удобно по време на лечението. В зависимост от формата електродите са прикрепени към тялото или се държат в ръцете на пациента. Първо, терапевтът открива фокуса на заболяването чрез измерване на устойчивостта на кожата в различни акупунктурни точки с помощта на биорезонансното устройство, свързано с електродите. Въз основа на този резултат след това се решава коя вибрационна схема може да действа срещу него. След това терапевтът ще премине това през биорезонансното устройство обратно към пациента, където ще действа върху клетките. Продължителността на терапевтична сесия е от около 30 до 60 минути. Терапиите се провеждат ежеседмично. В по-лоши случаи на заболяване в продължение на няколко месеца, в противен случай за няколко седмици.

Принцип на лечение: Тестване на медикаменти.

Лекарствата се тестват за пациента предварително чрез оценка на реакцията му към конкретния продукт – било то хомеопатия, хранителна добавка …

За кого е подходяща биорезонансната терапия?

Биорезонансната терапия е подходяща за почти всички, включително деца, тъй като няма странични ефекти.

В HealthCenter работим с немската апаратура Bicom за биорезонансна диагностика и терапия, Dr.Rilling Healthcare GmbH, с над 400 вида програми.

Изпрати съобщение

Връзка с нас
+359 898309729

  Не се колебайте да се свържите с нас!

  Call Now Button